Τομείς ενασχόλησης

Βιογραφικό σημείωμα Ελένης Κουδουνά, Αναισθησιολόγου

team001aΓεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1979 και τον Ιούλιο του 2002 αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της Αλεξανδρούπολης με βαθμό λίαν καλως. Υπηρέτησε ως αγροτική ιατρός στο Δήμο του Μυστρά και από το 2003 εως το 2008 εργαζόταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας ως ειδικευόμενη Αναισθησιολόγος.
Στη συνέχεια υπηρέτησε ως Επικουρική Επιμελήτρια Αναισθησιολογίας για δυο χρόνια στο ΓΝΑ ‘Αλεξάνδρα’ και τρεισήμισι χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία, όπου κατάκτησε το βαθμό του Consultant (Royal Lancaster Infirmary, αγγειοχειρουργικό κέντρο).
Το 2014 οργάνωσε ως Διευθύντρια το Αναισθησιολογικό τμήμα του Mediterranean Hospital of Cyprus, και από το 2015 απασχολείται ως ιδιώτης Αναισθησιολόγος στην Αθήνα.
Είναι συνεργάτης με τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς Ομίλους Υγείας, όπως το Ερρίκος Ντυνάν, το Ιατρικό Αθηνών, το Ιασώ, το Metropolitan, η Ευρωκλινική, η Βιοκλινική και άλλα, χορηγώντας αναισθησία σε Ορθοπαιδικά, Νευροχειρουργικά και ΩΡΥΛΑ περιστατικά, ενηλίκων και παίδων. Χειρίζεται υπερηχοτομογράφο για διενέργεια αποκλεισμών περιφερικών νεύρων για χειρουργική αναισθησία και αναλγησία, αλλά και για χρόνιο και οξύ πόνο.
Το 2011 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, με θέμα την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής σε χοίρειο πειραματικό μοντέλο. Τμήμα της έρευνας αυτής τιμήθηκε με το 3ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο από την European Society of Anaesthesiology μεταξύ 250,000 ερευνητών το 2009 στην Κοπεγχάγη.
Στο συγγραφικό έργο έχει, μεταξύ άλλων, 16 διεθνείς δημοσιεύσεις σε κορυφαία Αναισθησιολογικά περιοδικά και το 2011, μια από αυτές, διακρίθηκε ως most cited article (το πλέον αναδημοσιευμένο άρθρο) στο Acta Anesthesiologica Scandinavica, το οποίο κατέχει την 3η παγκόσμια θέση μεταξύ των περιοδικών της Αναισθησιολογίας.
Έχει κληθεί και διδάξει από αμφιθεάτρου στην Ιατρική Σχολή Αθηνών σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά μάθημα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και στην Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση στην Αναισθησιολογία.
Συμμετείχε ως διοργανώτρια, αλλά και εκπαιδεύτρια, σε σεμινάρια βασικής και εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής, έχοντας πάνω από 800 ώρες εκπαίδευσης (Director, Instructor, Teacher for Instructors).
Υπηρετεί στο σώμα πραγματογνωμόνων για την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μιλά και γράφει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.
Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει μυθιστορήματα και φυσική και κάνει χορό, roller και αναρρίχηση με τα δυο της παιδιά, τη Λουίζα, 10 ετών και τον Νίκο, 5 ετών.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.